Bográcsos babgulyás

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

hozzávalók

  • 75 dkg sertéscomb
  • 30 dkg kolozsvári szalonna vagy füstölt csülök
  • 75 dkg vöröshagyma
  • 4 tv-paprika
  • 2 db fehér babkonzerv (aprószemű, paradicsomos)
  • 30 dkg burgonya
  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 db paradicsom
  • 1 karalábé
  • pirospaprika
  • 1 tubus gulyáskrém
  • fokhagyma

Elkészítés

A hagymát és a darabolt tv-paprikát olajon megfonnyasztom, hozzáadom a felvágott kolozsvári szalonnát, megszórom kb. egy evőkanál pirospaprikával és felöltöm kevés vízzel. Beleteszem a kockára vágott húst, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a darabolt petrezselyemgyökeret, és ízesítem a fél tubus gulyáskrémmel és borssal. Ha a hús félig főttnél kicsit puhább, hozzáadom a karikázott répát és a karalábékockákat, majd felöntöm vízzel. Ha ezek is megfőttek, beleteszem a kockázott burgonyát, majd ha ez is megfőtt, a konzervbabot, és pár percig főzöm együtt. Végül még ízesítem, ha szükséges.

Megjegyzés

A receptet "Mol" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.